Uiteraard kun je met Pisang Ambon de heerlijkste cocktails maken. Een voorbeeld is de Pisang Fizz.
Een fizz is een mix die een variatie is op de veel oudere sour cocktailfamilie die al in 1862 werden beschreven door Jerry Thomas in zijn boek 'How to Mix Drinks'. De kenmerkende eigenschappen van een fizz zijn een zuur sap (zoals citroen of limoen) en bronwater. Het bevat doorgaans gin of rum als alcoholisch ingrediënt.
De fizz werd tussen 1900 en de jaren 1940 enorm populair in Amerika. Bekend als een lokale specialiteit van New Orleans, was de gin fizz zo populair dat bars teams van bartenders in dienst hadden die om de beurt de drankjes shaken om lamme armen even rust te gunnen. De gin fizz was al in 1950 een internationaal succes, zoals blijkt uit het Franse kookboek 'L'Art Culinaire Francais' dat dat jaar werd gepubliceerd.
De Pisang Fizz is een zogenaamde built cocktail. Dat is jargon voor 'giet de ingrediënten in een glas, roeren en klaar'.
Ingrediënten:
Eén deel Pisang Ambon
Eén deel jus d'orange
Eén deel tonic
Bereiding:
Schenk eerst de Pisang Ambon in een met ijs gevuld longdrinkglas.
Vul de rest van het glas met jus d'orange en tonic.
Roer kort door.
Garneer met een stukje sinaasappelschil.
No comments:
Post a Comment