Pagina's

[Recept] Blue Margarita

In zijn meest eenvoudige vorm is de margarita een cocktail die bestaat uit tequila, sinaasappellikeur (zoals triple sec, Witte Curaçao of Cointreau) en limoensap. Omdat perfectie nooit genoeg lijkt te zijn, voegen sommige recepten er nog suikersiroop aan toe. Ook denken mensen dat het drinken van een margarita er interessanter van wordt als de rand van het glas met zout is bedekt. Allemaal poeha en onzin. Less is more.
Wel kun je kiezen om je margarita te drinken mét ijs (on the rocks), zonder ijs (straight up) of gemixt met crushed ijs in een blender (frozen margarita).

De meeste bars serveren margarita's in een zogenaamd margaritaglas, maar dat is niet meer dan een hergebruik van een strakke of gewelfde champagnecoupe.

De geschiedenis
De oorsprong van de margarita is vaag en er zijn nogal wat verschillende 'kenners' die de juiste geschiedenis claimen te weten. De naam 'margarita' kan ons echter een aanwijzing geven: margarita is Spaans voor 'margriet' en in het Engels is dat daisy. In het verleden bestond er een cocktail met de naam brandy daisy, die met brandy gemaakt werd. Toen men de brandy verving door tequila, ontstond de margarita.

De eerste vermelding kwam van James Graham, die in 1936 met zijn vrouw even de Mexicaanse grens overwipte om in Tijuana een alcoholische versnapering te halen. De beruchte drooglegging ofwel Prohibition (1920 tot 1933) was al even voorbij en de gevolgen voor Tijuana waren merkbaar: er waren nog maar weinig bars overgebleven. Eén van de resterende bars was eigendom van een Ier met de naam Madden. De taxichauffeur van het stel had Madden's talent als drankmixer genoemd en vertelde over zijn faam als de bedenker van een cocktail die bekendstond als de 'Tequila Margarita'. Thuisgekomen schreef James Graham een artikeltje in zijn krant, de Moville Mail. Dát was de eerste keer dat de margarita werd genoemd als een cocktail.

Ingrediënten:
- 50 milliliter tequila
- 20 milliliter triple sec
- 25 milliliter limoensap
- Eén partje limoen (ter garnering)

Bereiding:
- Vul een cocktailshaker met ijs. Voeg de tequila, de triple sec en het limoensap toe. Schud goed.
- Vul een glas halfvol met ijs en giet het mengsel over het ijs in het glas.
- Serveer met een partje limoen.

Blue Margarita
Als je op zoek bent naar een nóg feestelijker alternatief voor de klassieke Margarita, dan is de Blue Margarita een unieke optie. Het is een bijkans elektrisch blauw drankje dat je omgeving zal verbazen en elk moment tot een feest zal maken.

Het recept is eenvoudig, want alles wat je hoeft te doen is het vervangen van de triple sec door >Blue Curaçao.

No comments:

Post a Comment