Death in the Afternoon is een cocktail gemaakt met absint en champagne, uitgevonden door Ernest Hemingway (1899-1961). De naam is geleend van de titel zijn boek 'Death in the Afternoon' (1932), waarin Hemingway de geschiedenis, ceremonies en tradities van het Spaanse stierenvechten beschrijft. Het recept voor Death in the Afternoon werd voor het eerst gepubliceerd in 'So Red the Nose, or, Breath in the Afternoon', een boekje uit 1935, waarin 30 drankrecepten van beroemdheden werden beschreven.
Een belangrijk kenmerk van deze cocktail is de troebele lichtgroene kleur. In het originele recept zegt Hemingway: "Pour one jigger of absinthe into a champagne glass. Add iced Champagne until it attains the proper opalescent milkiness." Dit is een eenvoudige cocktail met een bruisende smaak en een anijsachtige afdronk.
De originele Death in the Afternoon werd gemaakt met alleen absint en champagne, maar door de jaren heen werd het gebruikelijk om er wat siroop aan toe te voegen. Het is weer een voorbeeld dat mensen perfectie willen verbeteren.
Ingrediënten:
Eén tot anderhalf deel absint
Vier delen champagne, cava of procecco
Bereiding:
Giet de absinth in een champagneglas.
Giet de champagne over de absint tot dat het geheel troebel wordt.
No comments:
Post a Comment