De Green Mexican is een levendige en pittige cocktail, geserveerd in een shotglas, met een harmonieuze mix van de zoete en fruitige tonen van Pisang Ambon, een felgroene bananenlikeur, de kenmerkende agavesmaak van tequila, aangevuld met friszuur citroensap.
De Green Mexican werd pas in 1996 bedacht door de Oekraïense barman Sergey Kodatsky. Op een dag werden er een heleboel flessen Pizang Ambon naar de bar in Kiev gebracht waar hij werkte. Hoewel die niet in de smaak viel bij bezoekers van de bar, kreeg Kodatsky de opdracht van zijn baas om deze likeur te verkopen. Hij begon te experimenteren met ingrediënten in een poging een heerlijke nieuwe cocktail te creëren. Een paar weken later verscheen de Green Mexican. Aanvankelijk was de cocktail alleen bekend in bars in Oekraïne en Rusland, maar dankzij emigranten verspreidde het recept zich door heel Europa en kwam het vervolgens naar Amerika.
Deze cocktail biedt een explosie van smaken. De kleurrijke presentatie en gelaagde compositie maken het een opvallende keuze voor wie op zoek is naar een snelle en energieke dronk.
Ingrediënten:
- 20 milliliter Pisang Ambon
- 20 milliliter Tequila Blanco
- 10 milliliter citroensap
Bereiding:
Doe de ingrediënten in laagjes in het shotglas, beginnend met de zwaarste: Pisang likeur, gevolgd door het citroensap en tot slot de tequila blanco. Laat ingrediënten voorzichtig en langzaam via de steel van een barlepel in het glas glijden. Voor de garnering kun je een partje citroen gebruiken.
Drink de Green Mexican in één slok door.

No comments:
Post a Comment