Pagina's

[Recept] Blue Lagoon

De Blue Lagoon is een cocktail met Blue Curacao en vodka.
Men denkt dat de Blue Lagoon werd verzonnen door Andy MacElhone, zoon van de ooit wereldberoemde barkeeper Harry MacElhone (1890–1958) die ook schrijver was van een (ooit) ultiem boek over cocktails 'Harry's ABC of Mixing Cocktails'. Zoonlief werkte eind jaren 70, begin jaren 80 van de vorige eeuw in de bar van zijn vader, Harry’s New York Bar in Parijs.

Mocht je denken dat de naam van deze fantastisch blauwgekleurde cocktail een verwijzing is naar de film met die gelijknamige titel, dan heb je het mis. 'The Blue Lagoon' stamt weliswaar uit het jaar 1980, maar die mierzoete film was gericht op een puberpubliek. De cocktail is echter een volwassen drankje.

Het eenvoudige recept bevat vodka, Blue Curaçao en lemonlime frisdrank. De vodka zorgt voor een stevige, volwassen basis, terwijl de Blue Curaçao de zoete en toch ietwat bittere tonen toevoegt. De lemon-lime frisdrank verlaagt het alcoholgehalte, zorgt voor extra zuurheid en zorgt ervoor dat de cocktail (door)drinkbaar blijft als verkoeling wanneer de zon hoog aan de hemel staat en de temperatuur zeer aangenaam is.

Vreemd genoeg steeds de Blue Lagoon in Denemarken bekend als een Isbjørn ('ijsbeer')

Ingrediënten:
- 40 milliliter Blue Curaçao
- 20 milliliter vodka
- 20 milliliter vers limoensap
- Lemon-lime koolzuurhoudende frisdrank (7-up of Sprite)
- Een schijfje sinaasappel of een partje limoen als garnering

Bereiding:
- Vul een longdrinkglas halfvol met ijs.
- Schenk de Blue Curaçao en vodka in het glas.
- Voeg het verse limoensap toe.
- Top af met de frisdrank.
- Roer het geheel zachtjes door elkaar.
- Voeg de garnering toe.

No comments:

Post a Comment