De South Pacific Breeze ontstond vermoedelijk als onderdeel van de trend naar meer tropische, fruitige drankjes die zo populair
Het eenvoudige recept bestaat uit gin, Galliano-likeur, citroen-limoenfrisdrank (7-Up of Sprite) en Blue Curaçao, dat er voorzichtig overheen wordt gegoten om een opvallend visueel effect te creëren van 'blauwe slierten' die langzaam door de drank heen zinken.
Het gebruik van Blue Curaçao, een Caribische likeur gemaakt van de gedroogde schil van de bittere Curaçaose sinaasappel, suggereert een invloed van cocktails met een tropisch of eilandthema, die halverwege de 20e eeuw populair werden in de Verenigde Staten.
Het levendige uiterlijk en de zoete, toegankelijke smaak van de South Pacific Breeze sluiten aan bij deze trend en zullen waarschijnlijk in de smaak vallen bij gelegenheidsdrinkers in resorts of bars die streven naar een exotische esthetiek.
De naam 'South Pacific Breeze' roept beelden op van tropische eilanden en sluit aan bij het kleurrijke, verfrissende karakter van de cocktail. De eenvoud van het drankje suggereert dat het is ontworpen voor een breed publiek, waarschijnlijk in een bar of restaurant aan de kust.
Ingrediënten:
- twee delen gin
- één deel Galliano L'Autentico likeur
- Sprite of 7Up (of een andere citroen-lime frisdrank)
- één deel Senior & Co Blue Curaçao
Bereiding:
- Giet de gin en de Galliano in een longdrinkglas met ijsblokjes
- Giet de frisdrank over de mix tot circe een centimeter onder de rand
- Giet de Blue Curaçao Likeur voorzichtig in het glas (het zinkt als blauwe slierten naar beneden)
Serveer met een vrolijk gekleurd rietje of een schijfje citroen.
=
No comments:
Post a Comment